Snowverdosis 2016-2017

Mijn naam is prof. dr. med. Mattie El-Royaally en ik wil u vandaag vertellen over de reactie van het menselijk lichaam op de substantie die men in gewone taal sneeuw noemt. Ter verduidelijking van dit fenomeen heb ik hier een klein verhaaltje voor u:

"De Boekhouder had een foutje gemaakt. Hij maakte nooit foutjes. Deze keer blijkbaar wel. Hij had het getal 1004 op de envelop verwisselt met 1005. Hier begon het hele drama. De Dealer kreeg een verkeerd envelopje in zijn handen gedrukt en door een Hackerattack op de headquarter lag het Lab er helemaal uit, zij konden niet eens meer hun eigen spullen testen op dit moment. Het envelopje belandde in de handen van De Gebruiker. Hij bood het envelopje aan een vreemde aan met wie hij in gesprek geraakt was. Wat hij niet wist was dat de vreemdeling Don Léon was. Don Léon wist dat de eerste regel in deze buisiness is: ‘Don’t het high on your own supply’, maar af en toe had hij toch wel een zwakte voor de poeder.

Nu stond hij wel voor een moeilijke keuze. In het envelopje zaten twee pillen. Zou hij de gelderse M of de texelse M gebruiken. Eigenlijk had hij toch meer zin in sneeuw. ‘Is er nog verse sneeuw?’ Riep hij. Hij hoorde zijn Bodyguard, die altijd deed alsof hij er niet was maar toch altijd aanwezig was, zeggen: ‘Het is augustus idioot, de sneeuw is al gesmolten.’ Okay terug naar de M. De gelderse M die kende hij wel. Deze had hij meerdere malen gebruikt. De texelse daarentegen was nog steeds een mysterie voor hem, hierdoor koos hij voor de texelse M. Wat hierna gebeurde, dat weet hij alleen nog maar van verhalen. Blackout.

De Nuchtere zag het gebeuren. Samen met Don Léon’s Bodyguard droegen zij het bewusteloze lichaam van Don Léon de club uit, in zijn Bugatti. Over het algemeen reed de Bodyguard wat langzamer. Dat is hoe Don Léon het het liefst had… maar deze keer voelde hij zich net die guy uit Need For Speed.

Toen ze hun safehouse (aka Flater) bereikten, was het al te laat. Don Léon blijkt al lang in het witte paradijs te zijn. Don Léon’s bodyguard pakt een adrenaline spuit… Stilte.

Dan gebeurt het volgende…

https://www.youtube.com/watch?v=jpMxpzfSRUA

En Juul was er ook."


Dit, dames en heren, is een typisch geval van SNOWVERDOSIS.
Don Léon / Voorzitter. Léon van de Klundert. Een man in chronische tweestrijd. Het verhaaltje over zijn M&M’s reflecteert zijn leven erg goed. Is hij nou een surfer of een snowboarder. Moet hij even relaxed doen of moet hij even zijn laksheid aan de kant schuiven en de strenge voorzitter spelen. ‘Iedereen moet er elke week om 18 uur zijn!’ hoorde ik hem aan het begin van het jaar zeggen. Wat ik indrukwekkend blijf vinden is dat hij beide rollen erg goed weet te vervullen. Uiteindelijk maakt het ons ook niet zoveel uit, want Léon houdt toch wel van poeder.
Léon van de Klundert
De Boekhouder / Fiscus. Jan Bouke Pronk aka JB. In het begin van het jaar werd hem op een avond gevraagd welke functie hem leuk zou lijken. Hij had de hele avond nog niet veel gezegd. Maar toen. Ik zag het vuur in zijn ogen branden en hoorde de volgende woorden uit zijn mond: ‘Nou het lijkt me vrij chill om Fiscus te worden!’. Deze man leeft voor zijn functie. En hij is gewoon focking chill… Gewoon heel nice. Een ander leuk weetje over de beste man: Op zijn eerste SPINtrip brak hij beide polsen, waar hij vervolgens na een maand achter kwam.
Jan-Bouke Pronk
De Dealer / Sponsoring. Tjeerd Smid. Onze sponsoring-man Tjeerd is en blijft een mysterie voor ons. Niemand weet eigenlijk meer over hem dan dat hij uit Amersfoort komt en ooit op Rugby zat. En dat hij verder wel heel veel van poeder houdt. Tjeerd is heel nuchter en fixt onder de tafel de beste deals met onze sponsoren en partners. Precies hoe het hoort te zijn in het kartel. Geen nutteloze informatie, geen dingen die je niet wilt weten. De perfecte Dealer.
Tjeerd Smid
De Hacker / M&M. Boris de Graaff. Hij praat niet veel, maar als hij praat heeft deze man alleen maar mooie verhalen te vertellen. Zijn missie is de gehele commissie te automatiseren. Laat de machines maar de wereld overnemen, volgens hem zijn commissies in de 21e eeuw overbodig. Ik bedoel wat is er nou vetter dan een 360º VR promo voor de wintertrip. Of het WiFi-wachtwoord van ons hostel op wintersport kraken. Deze man blijft ons maar verbazen.
Boris de Graaff
De Gebruiker / Materiaalman. Rutger Groot. De G. Deze man is zo verslaaft aan o.a. SPIN dat hij is gestopt met zijn studie informatiekunde. Geen tijd voor studeren met al die behoefte aan poeder. Elke maandag komt hij weer met een hoofd als een zombie aanzetten. Weer kapot van de snowverdosis, weer geen slaap kunnen pakken. Toch is hij elke maandag weer in de Flater te vinden. Wat wel opvalt is dat de G de laatste tijd nogal een apart pad bewandeld. Opeens zien we hem meer in jas en das dan met zijn petje op. Alsnog blijft het dezelfde kerel, toch?
Rutger Groot
De Nuchtere / Communicatie. Romy Lokhorst. Als vice-voorzitter van de snow heeft zij altijd alles op een rijtje. Zelfs als onze beste man de voorzitter dit niet heeft. De vice-voorzitterschap won zij met een potje rock, paper, scissors. Later bleek dit geen geluk te zijn, maar de pure wil om snowverdosis als een geoliede machine te laten lopen. Moeten er serieuze dingen gebeuren, dan is Romy vaak de drijvende kracht van de snowverdosis. Deze chick steekt letterlijk haar hart en ziel in de soms iets te relaxte commissieleden om ze weer aan de bak te krijgen.
Romy Lokhorst
De Bodyguard / Begeleidend Bestuurslid. Marcel El-Metwally. Altijd als hij zegt: ‘Nee ik ben vandaag niet bij de vergadering’, dan kun je ervan uitgaan dat er een adder onder het gras zit. Waarschijnlijk om zijn berg van toetjes schulden af te werken. Het tegenovergestelde is echter ook vaak het geval. Soms kom je midden een vergadering er achter dat Marcel er helemaal niet is?. ‘Waar is Marcel eigenlijk?’, ‘Huh?’, oh ja…. hij is weer snowboarden.
Marcel El-Metwally
Juul / Secretaris. Juul Tielens of ook wel losgeslagen projectielens. Ja… wat doet Juul eigenlijk? Als een echte Secretaris heeft Juul nooit een laptop bij zich. Haar meest favoriete bezigheid is agenda’s en notulen verwijderen. Voor de rest stuitert ze van hier naar daar en doet ze eigenlijk niet zo veel. Het in slaap vallen tijdens het notuleren hierbij uitgezonderd. Juul is er echter wel altijd en zorgt dan ook voor een goed portie gezelligheid. Dit is leuk. Een andere funfact is dat onze lievelingslimbo met het waterstofperoxide witte haar een keertje seks heeft gehad met een vrouw. Vond ze echter helemaal niks. ‘Het voelde alleen maar als voorspel, er moet gewoon een piemel in’.
Juul Tielens