Hang Loesoe 2016-2017

De surfcie 2016: Hang Loesoe. Vlnr: Sjoerd Bosma: Fiscus, Miriam Bakker: M&M, Luca Petersen: Begeleider/Bestuurslid, Marthe van Eckeveld: Communicatie, Erik van den Boogaard: Materiaalman, Simone Vuijk: Secretaris, Nils Potma: Voorzitter, Sacha Verheij: Promo.

Ben jij stoked?! Wij zijn Hang Loesoe! We mogen dan wel van een Pils houden, we zijn niet te brak om het water in te gaan. Door weer en wind (het liefst offshore!) dagen wij de golven in Nederland (jawel, jawel, er moet MEER gesurft worden in NL) en andere sicke countries uit. Maak kennis met het Dutch Surf Team – zoals the Cornish peepz ons noemde – dat je dit jaar mee zullen nemen naar leipe surfspots. Stay Hang Loesoe!
Zoals ons logo al doet blijken wordt de commissie geleid door onze voorzitter Pils Notma (Nils Potma). Hij leidt ons in een rap tempo door de vergaderingen heen. Bijna net zo snel als hij op zijn surfboardje is. Zowel op shortboard als longboard weet hij met zijn charismatische kop de golven te trotseren. Hij verlegt grenzen én brengt je over de grens wanneer je denkt dat je niet meer verder kunt. Maar goed dat hij de leiding heeft!
Nils Potma
Het notuleren van de vergaderingen wordt gedaan door onze secretaris Simone Vuijk. Een lieve, rustige, serieuze Zeeuwse dame die soms met aparte schattige woordjes uit de hoek kan komen. Ze redt ons van het verdrinken in chaos. Zonder haar focus en gerichtheid zouden we elke maandag niet weten wat onze to-do’tjes zijn. Haar notulen staan bekend om een helder en scherp uiterlijk. Niks gaat aan haar voorbij. Waar komen al die toetjes vandaan? Wie heeft met wie gezoend? Zij zet het allemaal op papier.
Simone Vuijk
Marthe van Eckeveld, onze communicatievrouw. Zowel in verbaal als in non-verbaal communiceren is zij een meesteres. Met haar lange krullende surfersharen verleidt ze de boys in de flater. Soms levert dit sterke drank op. Daar genieten wij dan weer van tijdens de vergadering. Maar nu even serieus, wanneer het erop aan komt fixt zij die hostels, houdt ze je op de hoogte van alle reisjes en leest ze al je mailtjes met vragen.
Marthe van Eckeveld
“Er moet meer gesurft worden (in Nederland)!” Niet alleen in woorden maar ook in daden laat onze fiscus Sjoerd Bosma (Swidadi) dit blijken. No excuses permitted. Zijn seriousness over het boarden komt goed van pas bij het beheren van de moneyz. Al die surftripjes en activiteiten kosten natuurlijk wel wat geld. Deze man, die altijd te vinden is in een SPINtrui of in zijn giga-hipster jacket, regelt het voor je.
Sjoerd Bosma
Komt er een leuke surftrip aan? Dan is het onze promo-girl Sacha Verheij degene die het je op een originele manier zal laten weten. Posters, fotomuren, droge teksten, niks is te gek. Voor je het weet heb je je hoofd op een ander lijf, of is je hoofd juist all over the place. In al haar promo’s zit wel een duidelijke centrale boodschap van de hele commissie: er moet meer gesurft worden. Surfen is als leven. Je doorzettingsvermogen wordt getest, angsten worden overwonnen, verwachtingen worden bijgesteld, je leeft in het hier en nu, een met de natuur, een en al passie!
Sacha Verheij
Een eigen gebreide trui, een knot op het voorhoofd, armen over elkaar en een stoere lieve blik, dan heb ik het over Miriam Bakker. Deze M&M-lady zorgt ervoor dat alle herinneringen niet alleen in ons hoofd worden opgeslagen, maar ook op foto’s en video’s. Mevrouw Bakker heeft zelf alleen niet altijd de middelen hiervoor, omdat zij vaak van alles kwijtraakt. Ondanks deze tegenslagen weet zij het leven simpel te bakken. Een levensgenieter den top noem ik haar. In de zee is zij altijd met een brede glimlach op haar plankie te vinden. Surfen doet ze echt graag … alleen niet in de kou.
Miriam Bakker
Als er iemand goed met materiaal om kan gaan is het onze materiaalman Erik van den Boogaard (Smerik). Toetjes en sterke drank elke maandag gegarandeerd! Met zijn zwoele haren en zijn quasi-nonchalante blik versiert hij elke chick. Voor je het weet loop je in een dronken bui tegen zijn lippen aan… Wil jij deze charmante man ontmoeten? Huur dan een boardje! Even alle gekheid op een stokje, wanneer deze beer in het water beland is hij fully-focused. Het maakt niet uit hoe hoog, hol of krachtig de golf is, hij gaat er gewoon voor! Het woord angst komt zogezegd niet voor in zijn woordenboek.
Erik Boogaard
Het team Hang Loesoe wordt als laatste aangesterkt door onze enige echt ginger Puca (Luca Petersen)! Als bestuurslid heeft zij vaak de meeste SPIN-kennis die we nodig hebben. Zij zorgt er tevens voor dat we elkaar niet in de haren vliegen, of juist dat we elkaar niet té liefdevol aanvliegen (één grote orgie deze commissie). Haar warrige bos haren doet denken dat het altijd een grote chaos is bij haar, dat is het niet (of nou ja soms …). Nee, haar warrigheid, humor en hoge energielevel worden zeer op prijs gesteld. Je moet bij Puca wel opletten wat je zegt en doet, want voor je het weet sta je op de foto, in een video of misschien zelfs in de WU. Ze lijkt zo onschuldig met haar camera…
Luca Petersen